• Početna>
  • Vesti>

Mihajlović: Ove godine sa redovnom maturom, ali bez tradicionalne đačke ekskurzije na jesen

Mitrovačka gimnazija uspešno privodi kraju ovu školski godinu, iako se odvijala u specifičnim okolnostima uslovljenim aktuelnom epidemiološkom situacijom kazao je za Radio Kosovska Mitrovica Slobodan Mihajlović, direktor ove škole.

“Posle dva meseca možemo da kažemo da je sve proteklo onako kako treba, i da smo uspeli da sve to podignemo na visoki nivo i verujem da će na kraju biti zadovoljni i učenici i njihovi roditelji. I u narednom periodu ćemo raditi po smernicama Ministarstva prosvete, a učenici će se delimično vraćati ukoliko za to ima potrebe. Konkretno učenici završne godine će od prvog do trećeg juna moći da poprave ocene, ukoliko za to ima elemenata, a nakon toga će biti organizovani maturski ispiti. U poslednje dve nedelje, od 11. juna pa nadalje mogućnost da poprave ocene imaće i ostali učenici, ukoliko za to postoje elementi”.

“Učenici su generalno bili veoma efikasni u radu na daljinu, veliku profeionalnost su pokazali i profesori, a ministrstvo prosvete nam je pomoglo time što nam je omogućilo veliki broj online alata besplatno, pa smo mogli da organizujemo nastavu, a same digitalne kompetencije koje su nastavnici prethodno pohađali pomogle su da se nastavnici izuzetno snađu”.

Polaganje maturskih ispita će biti organizovano u predviđenim datumskim okvirima i biće preduzete sve preporučene mere tako da neće biti rizika ni za učenike ni za nastavno osoblje. Prema pravilniku o maturskim ispitima srpski jezik i književnost će se polagati 4. juna, 6. juna se polaže engleski jezik ili matematika – po izboru, a 8. i 9. juna je odbrana maturskog rada, navodi Mihajlović.

Tradicionalna ekskurzija za učenike završnih radova ove godine neće biti, a ukoliko se za to steknu uslovi biće organizovana na proleće.

Inače u Gimnaziji je počeo upis na IT smeru za učenike sa specifičnim sposobnostima. Biće oformljeno jedno odeljenje sa 20 učenika, a prijemni će se održati 10. juna u 10.00 sati.

Direktor Gimnazije je pozvao sve zainteresovane da upišu ovu školu “uz nadu da će ovde steći dovoljno znanja i dovoljno toga da nauče, pre svega kako se uči da bi mogli da završe fakultet i da se bave posle onim što žele i naravno svima poželeo pre svega puno zdravlja ”.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još