• Početna>
  • Vesti>

Dopremljeni paketi pomoći za socijalno ugrožene u opštini Gračanica

U magacin kriznog štaba opštine Gračanica u Lapljem Selu dopremljeno je 345 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, koji su namenjeni srpskim i nealbanskim socijalno ugroženim porodicama. Pomoć su obazbedili nemačka nevladina organizacija „Help“, švedska agencija za razvoj i danski savet za izbeglice.

„Najviše paketa ide za opštinu Gračanica. Pomagali smo i zdravstvene institucije i policiju zaštitnim maskama, koje su napravili naši volonteri. Podelili smo oko 3.000 masaka institucijama na Kosovu“, kazao je ispred NVO „Help“, Adem Sulejman.

Paketi pomoći najpre su podeljeni stanovnicima kontejnerskog naselja u Gračanici, koji su opštini i organizacijama i zrazili zahvalnost.

„Hvala predsedniku opštine Gračanica i svim ljudima koji nam pomažu. Ovo nije prvi put da nam pomažu, već su nam donosili pomoći i nikad nas ne zaborave, hvala im a na tome“, kazao je Zoran Ilić.

„Mi smo ovde stvarno ugroženi ima i starijih i mlađih koji ne mogu da hodaju i odgovara nam svima kada ovde donesu pomoć“,  rekla je Svetlana Danić.

„Pomoć nam mnogo znači, ima i hrane i higijenskih proizvoda, baš sve što nam treba“, istakla je  Desanka Božović.

„Pomoć je namenjena socijalno ugroženima. Najpre smo je doneli kontejnerskom naselju na Padalištu,  zatim sledi naselje Bergen u Ugljaru, a potom i sve socijalno ugrožene porodice, kojima je pomoć u ovom trenutku potrebna“, istakao je direktor Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandar Popović i dodao da je pomoć namenjena i manjinskim zajednicama.

U nemačkoj nevladinoj organizaciji „Help“ kažu, da dok traju vanredne mere, njihov prioritet biće pružanje pomoći saocijalno ugroženim porodicama iz nealbanskih zajednica.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još