• Početna>
  • Vesti>

Počela izgradnja kuća za porodice Simić i Đokić u Mogili

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević položio je danas dva kamena temeljca za izgradnju kuća porodicama Simić i Đokić iz Mogile kod Vitine. Sredstva za izgradnju obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dragan Đokić sa majkom živi u teškim uslovima u trošnoj kući. Ranjen je 2003. godine u centru sela u napadu ekstremista.

“Kuća je stara više od 100 godina. Nije bilo uslova za život. Prokišnjava, vlaga, nemamo kupatilo i kuća je od blata i cigle i teško je bilo živeti”, kazao je Dragan Đokić.

Slobodanka Đokić zahvalna je Kancelariji za KIM što će im izgradnjom omogućiti da nastave normalan život. Suprug Živojin je kidnapovan 1999 godine.

“Fala Bogu što nam država pomaže da imamo kuću jer  sam živela u bedi. Od danas biće sve lepo”, kazala je Đokić.

U novu kuću će i tročlana porodica Simić.

“Toliko sam srećan od uzbuđenja da ne znam kako da se ponašam. Zemlju nemamo, imamo ovu kuću i baštu i živimo od socijlane pomoći”, rekao je Saša Simić.

Kamen temeljac položio je oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

“Dva kamena temeljca su položena za dve kuće u kojima će porodice imati normalan život. Ovo je deo projekta ‘Srbija 2020-2025’ gde je izdvojeno više od 5 milijardi dinara za pomoć u investicima Kosovu i Metohiji. To je inicijativa Predsednika Republike, a realizjuje kancelariija za KiM”, rekao je Pavićević.

U etnički mešvitom selu Mogila živi oko stotinu srpskih porodica.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još