Đurić: “Danas” pljunuo u lice građane Srbije i žrtve fašizma

Potpredsednika SNS Marko Đurić ocenio je u nedelju da je dnevni list “Danas”, naslovnom stranom u izdanju za ponedeljak, pljunuo u lice građanima Srbije i žrtvama fašizma.

“Prikazujući od strane većine građana demokratski izabranog predsednika na naslovnoj strani kao Hitlera, ovaj tajkunski uradak još jednom pokazuje da sam zapravo, po svom sadržaju i dehumanizaciji neistomišljenika, sve više oponaša “Der Sturmer” i “Volkišer Beobahter” iz mračnih 40-tih godina prošlog veka”, naveo je Đurić u saopštenju.
Bljuvotinom od naslovne strane, ističe Đurić, “Danas” je najavio koliko će u narednih nešto više od mesec dana biti prljava i antidemokratska kampanja svih onih koji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku nastoje da diskredituju na najbesmislenije načine, a sve u korist onih koji žele da poraze Srbiju.
“Kada dnevni list ponosan na svoju navodnu “građansku” uređivačku politiku dozvoli sebi da na istoj stranici demokratski izabranog predsednika Srbije prikaže kao Hitlera, a deklarisanog fašistu Boška Obradovića kao borca za ljudska prava, to opisuje stepen očaja onih koji naručuju takve sadržaje i vređa sve žrtve fašizma i nacizma”, kaže funckioner SNS.
Đurić navodi da je list “Danas”, neopozivo od antiheroja i promotera nasilja i primitivizma napravio svog heroja, i kaže da mu je kao čoveku žao zbog razmera vrednosnog i moralnog potonuća i zbunjenosti ljudi koji prave te novine.
“Ne želeći da osporavam jednom mediju uređivačke slobode, iako pomenuti list postaje oaza neukusa, moram da sa žaljenjem konstatujem da je medijski prostor u Srbiji ovakvim bizarnim tretmanom političke stvarnosti unazađen, a kao građanin sam opravdano uvređen ovom prostačkom zloupotrebom slobode mišljenja i govora”, naveo je Đurić.
Predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, kako ističe, neće pokleknuti i biti obeshrabreni agresijom i primitivizmom glasne manjine, koja uz podršku neprijatelja srpskih državnih i nacionalnih interesa pokušava da kidnapuje Srbiju.
Građani Srbije zaslužuju bolje od Boška Obradovića i njegovog samoproglašenog revolucionarnog glasila, zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Comments