• Početna>
  • Vesti>

Svećlja i Ćaljaj posetili regione Mitrovica Sever i Jug, kamp Belvedere i prelaz Brnjak

Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrasnjih poslova i javne upave Dželjalj Svećlja i generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj obišli su danas regionalne direkcije policije u južnom i severnom delu Mitrovice, kao i Specijalnu operativnu jedinicu u kampu “Belvedere” u Mitrovici i administrativni prelaz u opštini Zubin Potok, a u okviru koordinacije, organizacije i nadzora kosovske policije u borbi protiv pandemije korona virusa.

Ocenjeno je da su napredak rada i profesionalnost policijskih službenika zadovoljavajući, a posebno se ceni posvećenost svih u zaštiti zdravlja i života građana, posebno kosovske policije. 

Svećlja se zahvalio građanima na razumevanju i poštovanju preventivnih mera. 

“Policija i građani su zajedno i pomažu jedni drugima, sprovode uputstva i mere vlade i zdravstvenih radnika u cilju pobede u borbi protiv korona virusa,  sa što manjom štetom”, naveo je Svećlja u objavi na Fejsbuku.

Tokom obilaska Regionalne direkcije kosovske policije Mitrovica Sever, Svećlja i Ćaljaj razgovarali su sa regionalnim direktorom kapetanom Nenadom Đurićem, zamenikom direktora majorom Besimom Hotijem i načelnikom istrage, potpukovnikom Nenadom Simićem o sprovođenju mera na sprečavanju širenja Covid-19, izazovima i poteškoćama sa kojima se policija u tom regionu suočava, naveo je Svećlja.

Dodao je da ća nastaviti da podržava zaštitu zdravlja i života građana, bez obzira na etničku ili versku pripadnost.

U Regionalnoj  direkciji Mitrovica Jug, razgovarali su sa regionalnom direktorkom pukovnicom Aferditom  Mikulovci, koja ih je obavestila da direkcija na čijem je čelu ima dovoljan kapacitet za upravljanje situacijom, dok je Svećlja u tom pravcu napomenuo da podrška sa centralnog nivoa neće izostati.

Tokom posete Specijalnoj operativnoj jedinici kosovske policije u kampu „Belvedere“ u Mitrovici, Svećlja i Ćaljaj razgovarali su sa zapovjednikom drugog voda, narednikom Farukom Cetinajem, koji je naglasio spremnost da odgovori na sve zahteve regionalnih uprava širom Kosova.

U okviru poete administrativnom prelazu Brnjak, Svećlja i Ćaljaj su razgovarali sa kapetanom Milošem Dančetovićem, kao i sa medicinskim timom i jedinicom kosovske carine, koji su ih upoznali sa merama koje se preduzimaju u cilju sprečavanja širenja korona virusa. 

“Ohrabrio sam policijsko osoblje, ali i druge, da budu odlučni u primeni mera za zaštitu svog i zdravlja svojih porodica i svih građana”, naveo je Svećlja, koji je radnicima pravoslavne veroispovesti čestitao današnji praznik Vaksrs. 

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još