Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova

Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).

U Zubinom Potoku, u blizini gradskog stadiona, juče je pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, saopšteno je danas iz Kosovske policije.

U Kosovskoj Mitrovici je istog dana, takođe pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, kada je jedan muškarac, raščišćavajući podrum u objektu u ulici Nemanjina, naišao na ručnu bombu.

S druge strane, u opštini Leposavić, policiji je juče jedan Srbin iz sela Vuča prijavio da je pored Vučanske banje pronašao nepoznatu napravu zelene boje, sa oznakom M-79. Naprava je imala oblik sprej boce sa polugom za aktiviranje, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Po dobijanju informacije, policijska patrola je na lice mesta zatekla osumnjičenog Srbina, koji je tom prilikom uzeo nepoznatu napravu i bacio je 10-tak metara od prvobitnog pronalska iste, precizirao je Radović.

Radović je dodao da je tom prilikom osumnjičeni pretio policajcima i opirao se hapšenju.

Osumnjičeni je potom priveden i podvrgnut alko-testu, gde je utvrđeno da ima 1,06 promila alkohola u dahu.

Odlukom dežurnog tužioca, osumnjičeni je zadržan do otrežnjenja.

Ovaj slučaj koji je okvalifikovan kao “izazivanje opšte opasnosti” i “ometanje službenih lica u obavljanju službene dužnosti”, ide u redovnu proceduru.

Sve tri eksplozivne naprave uklonio je EOD tim KFOR-a.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još