• Početna>
  • Vesti>

Šest novoobolelih od Covid-19 na Kosovu i isto toliko izlečenih

Na Kosovu je prema poslednjim podacima iz Prištine registrovano još šest novih slučajeva koronavirusa, dok je isto toliko pacijenata izlečeno, saopštio je Kosovski institut za javno zdravlje.

Prema podacima ovog Instituta, danas su pristigli rezultati za ukupno 105 testiranih osoba. Od ukupnog broja šest se pokazalo kao pozitivno.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, od kojih su četiri zaražene osobe sa prebivalištem u jednom selu nedaleko od Peći, jedna osoba je iz Peći, a dok je jedna osoba smeštena u karantin.

Međutim, danas je takođe izlečeno šest pacijenata te je ukupan broj izlečenih 16.

Od 8. februara do danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Prištini testirano je ukupno 1.605 sumnjivih uzoraka na koronavirus od kojih je virus potvrđen kod 132 osobe, ali su to podaci u koje se ne ubrajaju zaraženi koje registruju srpske zdravstvene institucije preko rezultata sa Torlaka i od danas sa kraljevačkog Instituta za veterinu.

Iz kosovskog instituta za javno zdravlje poručuju da su do sada uspostavili komunikaciju sa 2772 osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima, a koji su pod nadzorom.

Sa druge strane, u srpskim sredinama na Kosovu do sada je zabeležano 18 slučajeva, od kojih 17 na Severu Kosova – 11 iz Kosovske Mitrovice, četiri iz Zvečana, dva iz Leposavića, uključujući i osobu koja je preminula pre dva dana, kao i jedan u selu nedaleko od Gračanice.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još