• Početna>
  • Vesti>

Đurić građanima: Pridržavajte se svih mera, Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obratio se građanima Kosovske Mitrovice i Zvečana povodom uspostavljenog karantina na teritoriji ove dve opštine.

“Poštovani građani Kosovske Mitrovice i Zvečana,  u našim sredinama u prethodnim danima registrovan je nažalost veći broj obolelih od korona virusa. Krizni štab Zvečana i u Kosovskoj Mitrovici doneo je odluku da se ove naše dve opštine stave u karantin. Pozivam vas u interesu života i zdravlja naših najmilijih članova porodice, ljudi do kojih nam je najviše stalo, da se pridržavamo u narednim danima i satima svih mera koje je propisao Krizni štab”, rekao je Đurić.

“Želim da vas obavestim da smo doneli odluku o dodatnom angažovanju lekara i da ćemo u narednim danima zaposliti sve one lekare koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Sa Ministarstvom zdravlja smo dogovorili da pacijenti koji imaju teške simptome budu transportovani za Kliničko-bolničke centre u Nišu, Beogradu i drugim delovima Srbije, a da lakši pacijenti budu tretirani u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i u Studentskom centru, gde će biti formirana klinika za pacijente sa najlakšim simptomima. Naši lekari su stručni, hrabri i sposobni. Opremljeni su opremom kakvu imaju lekari i u drugim delovima Srbije i deo su jedinstvenog zdravstvenog napora da se našim ljudima obezbedi zdavstvena zaštita”, istakao je Đurić.

“U cilju uspostavljanja zdravstvene zaštite u uslovima epidemije napravljena je kvalitetna saradnja sa svim akterima koji funckionišu u našoj sredini, uključujući i kFOR i institucije u Prištini. Pozivam vas da poštujemo sve mere koje propiše krizni štab za suzbijanje epidemije na čelu sa gradonačelnicima Goranom Rakićem i Vučinom Jankovićem” apelovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, prenosi TV Most.

“Ovo je u interesu svih nas. Uveren sam da ako dve nedelje budemo držali distancu jedni od drugih, pridržavali se mera i prilagodili naš svakodnevni život, ovo možemo da ostavimo iza nas. Uveren sam u to da Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija, ni druga žarišta koja smo u prethodnim nedeljama videli. Uveren sam u to da u nama ima i odgovornosti i samodiscipline, da nije potrebno svakodnevno ponavljati ove poruke i molim vas da pokažemo poštovanje i brigu za naše najmilije, da pokažemo poštovanje i za ogorman trud koji naši lekari ulažu da bi očuvali zdravlje u našim sredinama”, naglašava direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Našim ljudima hoću da kažem da mogu da računaju u narednim danima i dalje na snažnu podršku naših državnih institucija, da će sve ono što je potrebno da bi sistem funkcionisao i da bi život mogao da funkcioniše u ovim otežanim uslovima biti učinjeno, i što je najvažnije, da ako se pridržavamo ovih mera, svi žemo biti bezbedni. I sve će biti u redu ako se budemo pridržavali ovih mera. Još jednom, čuvajte svoje najmilije. Živela Srbija i neka nam je svima Bog u pomoći” poručio je Đurić građanima Kosovske Mitrovice i Zvečana.

Izvor: TV Most, Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Zvanični sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još