Kforov tim obišao opštinu Klokot

Opštinu Klokot je danas obišao Kforov tim američkog kontigenta za saradnju sa civilnim stanovništvom, razgovarali smo o bezbednoj situaciji u opštini i preduzetim merama za prevenciju i suzbijanje koronavirusa, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović.

Prema njegovim rečima Kfor je došao da se uveri u bezbednosnu situaciju u opštini i da li se preduzimaju i poštuju propisane mere u suzbijanju pandemije korona  virusa. 

„Bezbednosna situacija u Opštini Klokot je zadovoljavajuća, o čemu smo ih i obavestili, ali smo zahtevali od njih da pojačaju svoje prisustvo, kako bi se narod osećao sigurnije i bolje se pridržavao propisanih mera, posebno kada je u pitanju zabrana kretanja“, rekao je Dejanović. 

Istakao je da je tim Kfora potvrdio svoje prisustvo, opredeljenje za miran suživot, kao i to da je za Kfor bezbednost svakog građanina na prvom mestu.

“Tražili su da ih informišem kako smo postupili u ovoj vanrednoj situaciji i šta smo preduzeli od propisanih uputstava i mera, o čemu će obavestiti komandu“, rekao je Dejanović.

Izvor: Kosovo online

Comments