Spirić: Građani do 16.30 da obezbede sve namirnice; pomoć penzionerima sa penzijama do 15 hiljada dinara

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić pozvao je večeras građane da se pridržavaju preporuka opštinskog Kriznog štaba, u cilju održavanja stabilne epidemiološke situacije na području grada.

“Mi kao Krizni štab Opštine Kosovska Mitrovica činimo maksimalne napore sa državom i svima da pre svega zaštitimo život svakog građanina na prostoru našeg grada i zato vas najljubaznije molimo da se pridržavate mera i ne izlazite napolje, što nas može dovesti do ozbiljne situacije. Svesni smo kakvi su izazovi i šta je zapravo Covid-19 i koje su posledice koje mogu da ugroze gotovo sve nas. Zato vas još jednom molim i apelujem na građane da bez preke potrebe ne izlaze van svojih domova. Samoizolacija i sve preporuke koje dolaze su dobrodošle” rekao je Spirić.

Spirić navodi da su prehrambene prodavnice i apoteke u Kosovskoj Mitrovici dobro snabdevene a da će penzioneri, čija penzija iznosi manje od 15.000 dinara dobiti potrebne namirnice.

“Sve prodavnice su dobro snabdevene kao i apoteke. Građani do 16 i 30 imaju sasvim dovoljno vremena da obezbede dnevne potrepštine. Obezbedili smo potrebne namirnice za 567 penzionera koji imaju primanja manja od 15.000 dinara i već od sutra krećemo sa distribucijom hrane” kaže Sprić.

On apeluje na građane da se pridržavaju naloženih mera kao i do sada.

Rekao je da rade danonoćno, da shvate svi da su preporuke dobronamerne i tiču se svih nas kao i našeg grada. Kaže da deseti dan ne spavaju i da su aktivni, te da pokušavaju da zaštite sve.

“Vidite da na svu sreću Kosovska Mitrovica nema zaraženih, stoga dajte da ono što smo učinili prethodnih dana, nastavimo punim intenzitetom i da se pridžavamo tih mera pre svega kada je u pitanju ponašanje u apotekama i prodavnicama. Molimo vas da ovaj kontinuitet zdravlja nastavimo u našem gradu” kaže Spirić i podseća da su starijim građanima na raspolaganju 174 aktivna volontera, koji se mogu pobrinuti za njih.

“Moramo da težimo ka borbi koja je teška i nevidljiva, ali izborimo se tako što ćemo biti izolovani i tako sačuvamo naše voljene. Ne zaboravite da moramo da čuvamo i naše prijatelje kao i naše rođake. Vi dobro znate da grad nema karantin u ovom momentu ali i to ćemo da učinimo ako budemo neodgovorni jer je ovde opšti interes zdravlje svakog čoveka i verujem u vas i verujem da ćemo da uspemo ako budemo disciplinovani i odgovorni, pre svega prema našim najmlađima ali i starijima” rekao je i najavio da će zbog velike potrebe od sutra u 17h biti dezinfikovane ulice i ulazi zgrada u Kosovskoj Mitrovici i apelovao na građane da u pomenutom periodu budu u svojim domovima.

“Puno vam se zahvaljujemo i verujemo da ćete biti odgvoroni i slušati one preporuke koje dolaze, a tiču se zdravlja svakog čoveka ma gde se on nalazio” zaključio je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments