Počast žrtvama NATO agresije na SRJ

Danas su ispred obeležja palim žrtvama za vreme NATO bombardovanja, spomenika “Istina” u Kosovskoj Mitrovici položili vence i odali počast predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić sa saradnicima.

Zbog aktuelne situacije danas posle 21 godine i borbe sa sasvim drugačijim neprijateljem, a to je virus korona, na ovom skupu je bio mali broj naših sugrađana.

“U specifičnim uslovima, građani Kosovske Mitrovice odaju danas počast onima koji su dali svoje živote u NATO agresiji. Ne zaboravljamo , pamtimo ali srpski narod je narod koji oprašta. Politika pomirenja je nešto u šta ulaže i čitav sistem države Srbije u cilju boljeg života i daljeg prosperiteta. Ovaj spomenik je jasan dokaz koliko je Kosovska Mitrovica i čitav okrug dao žrtava koje su stradale u agresiji NATO na našu zemlju. To je opomena da se nikada više ne ponovi ovakvo stradanje kakvo se tada dogodilo Saveznoj Republici Jugoslaviji”, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitroivica Aleksandar Spirić.

“Obeležavanjem jednog od najtragičnijih događaja za srpski narod u istoriji mi odajemo počast i poštovanje palim herojima za slobodu naše otadžbine. Nikada nećemo zaboraviti zločine koji su počinjeni nad našom decom i nad našim narodom u toku 78 dana i noći koliko je trajalo bombardovanje”,rekao je ispred spomenika žrtvama NATO agresije načelnik kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.

“Naša država i narod ,tada su bili suočeni sa najvećom vojnom silom koja je imala jasan cilj da rasturi i ponizi SRJ, da razbiju Srbiju i njen teritorijalni integritet. Tada nije imao ko da stane uz nas, nismo imali puno saveznika, ali evo danas 21 godinu kasnije izgradili smo državu infrastruktruno posle uništenja i imamo mnogo saveznika koji stoje čvrsto uz nas. S ponosom danas govorimo o herojskoj borbi našeg naroda u to vreme i dugujemo im veliko poštovanje i zahvalnost. Zato neka im je večna slava i hvala”završio je Simić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još