• Početna>
  • Vesti>

U opštini Klokot 40 osoba u izolaciji, dvoje privedeno zbog nepoštovanja mera

U Opštini Klokot 40 osoba je u izolaciji, zbog nepoštovanja izrečene mere dva lica su privedena, mere za suzbijanje koronavirusa su na snazi, pratimo i pridržavamo se uputstva, rekao je za Kosovo Onlajn prvi čovek opštine Božidar Dejanović.

“U izolaciji su lica koja su došla iz centralne Srbije i Makedonije, njima je prilikom ulaska na Kosovo uručeno rešenje o izolaciji u vremenskom trajanju od 14 dana“, dodao je Dejanović.

Prema njegovim rečima, stanovništvo opštine je zabrinuto, jer se graniče sa selom Stuble u opštini Vitina koja je u karantinu.

Dejanović je danas obišao policijski punkt na ulazu u Klokot, gde se, kako je rekao, propuštaju isključivo ovlašćena i vozila sa dozvolama za kretanje, a ulazak i izlazak ljudi je zabranjen.

“Opština Klokot deluje u skladu sa merama za suzbijanje koronavirusa, pratimo i pridržavamo se uputstava, izvršili smo dezinfekciju svih javnih ustanova i prostora, uključujući i verske objekte“, rekao je Dejanović.

Pozvao je građane da budu disciplinovani i poštuju mere koje su na snazi i naglasio da je Opština Klokot dobro snabdevena životnim namirnicama i da nema potrebe za panikom.

“Pri opštini je formiran Krizni štab koji je danonoćno na terenu i prati situaciju, u sva četiri sela Klokot, Mogila, Vrbovac i Grnčar, predstavnici seoskih saveta vode evidenciju o svim promenama i licima koja dolaze iz inostranstva, posebno iz zemalja gde je žarište pandemije ili su u tranzitu i o tome nas redovno izveštavaju na Savetu za Vanredne situacije“, rekao je Dejanović.

Najavio je da će Odbor za bezbednost sutra održati sastanak i doneti nove restriktnije mere u cilju zaštite građana od koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još