• Početna>
  • Vesti>

Dečija predstava “Igra” premijerno večeras u Gračanici

Obaveštavamo vas da će AP „Janićije Popović“ Doma kulture Gračanica večeras u 19:30 premijerno izvesti dečju predstavu „Igra“ po motivima istoimenog teksta Aleksandra Davideskua, a u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

Radnja predstave „Igra“ odvija se na maloj farmi gde žive mačka Cica, mišić Miško, mačori Šicko i Micko, vrana i čopor pasa. Farma ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim mačorima Šickom i Mickom, koji se stalno svađaju sa ostalim životinjama i prave probleme. Ostali junaci predstave pokušavaju da uz pomoć publike kazne i upristoje nevaljale mačore.

„I ova predstava kao i mnoge druge ima u osnovi borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je u svetu životinja mačaka, miševa, pasa, ptica? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među životinjama ima i onih dobrih i onih zlih. Želja autora i aktera predstave je da se u vremenu njenog trajanja publika zabavi i uživa u svemu onome što jedan pozorišni čin može da pruži“ – reči su reditelja Boška Boškova.

Uloge: Maca Cica – Teodora Popović; Mišić Miško – Helena Popović; Mačak Šicko – Aleksa Simić; Mačak Micko – Nemanja Đekić; Vrana – Simonida Rakočević; Čopor pasa – Jovana Nedeljković, Anđela Dimitrijević, Aleksa Simić, Tanja Đorđević, Jovana Đorđević.

U skladu sa preporukama nadležnih institucija, predstava će biti izvedena bez prisustva publike.

Comments

Pročitaj još