Milačić: Kosovo duša našeg neba

Povodom 16 godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji predsednik Prave Cene Gore Marko Milačić kaže da je Kosovo duša našeg neba.

“Danas se navršava šesnaest godina od martovskog pogroma kosovskih Srba. Martom 2004. godine, vatrom i dimom kroz prozore Pravoslavnih crkava, na Kosovu opet su lomili Pravoslavlje. Opet plamen. Opet plač. I opet nepravda.  

Moderna, svestka demokratija još jednom je pokušala da, terajući istinski narod Kosova i Metohije, od teritorije Kosova stvori prostor sile”, kaže Milačić.  

“Da protera Srbe koji su, nakon 1999.godine, tvrdoglavo ostali u okupiranoj zemlji svoje slobode, pa da proglasi Kosovo kao zemlju nad kojom više ne postoji Bog. 

Sa Kosovom i Metohijom počelo je evropsko i američko sprovođenje paketa mjera, samo za Kosovo smišljenih takozvanih ljudskih prava, počela je nova era okupacije tuđih zemalja i naroda”.      

Milačić podseća da su oni koji su okupirali KiM tu naišli na Boga. Boga koji tu bivstvuje vekovima unazad, Boga za nauk i putokaz demokratije neba, da Kosovo nije teritorija već naša duša ovozemaljskog i onozemaljskog sveta. A duša se ne može oteti.

“Napravili su projekat za zemlju, ali duša-zemlja neće da ga primi. Na Kosovu odjekuju samo crkvena zvona, a demokratija ćuti. Bolovao je srpski, kosovski narod Pravoslavnom krstu vekovima namenjeno zlo, toliko dugo da je nepravda postala njegova pravda, a tuđe nasilje oružje za odbranu Hrista, jer je na baš takvom, kosovskom krstu, razapinjan Isus Hrist. Da dok ga svi izmučenog gledaju, dok kao divljački lomljen i bacan krst crkve Svetog Ilije u Podujevu, pada, ipak ostaje na nebu, van i mimo svih, u pravdi neba.     

Takvim putem su pošle i ruke Alema Kurtija, Albanca koji je, u ime svetske nemoći, 2004-te godine, boreći se sa Bogom, polomio i bacao krst podujevačke crkve. A koji je zajedno sa krstom pao pravo u nebo, da tamo, za sebe i kosovsku dušu, od svojih muka iskupi i sagradi još jedan krst.    

Zbog takve, kosovske pravde, kosovski manastiri svakoga dana, pa i ovoga današnjeg, crkvenim zvonima objavljuju svoju nepobedivu pobedu. Za Kosovo, za dušu našeg neba”,kaže Marko Milačić.

Izvor: TV Most

Comments