• Početna>
  • Vesti>

Dezinfekcija zdravstvenih ustanova, ulica i javnih preduzeća u K. Mitrovici

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica, izdao je večeras saopštenje u kome se kaže da je u Kosovskoj Mitrovici u toku sprovođenje pojačanih mera dezinfekcije u zdravstvenim ustanovama, ali i u ostalim javnim preduzećima. I večeras, u saradnji sa komunalnim službama, radi se na pranju i dezinfekciji javnih površina u gradu. Kao mera predostrožnosti, zabranjen je ulazak automobila u bolnički krug i zatvaranje bolničkih odeljenja za posete. U nastavku, saopštenje prenosimo u celosti.

“Zbog proglašenog vanrednog stanja i širenja zaraze izazvane koronavirusom, razmatranje o daljim merama je svakodnevno.

Mere se pre svega odnose na Zdravstveni centar, dezinfekciju i pranje bolničkog kruga, zabrani ulaska automobila u bolnički krug, provera svih onih koji uđu u bolnicu, zatvaranje svih odeljenja kao i opremanje još nekih prostorija u slučaju potrebe; zatim dezinfekcija i pranje šetališta u Kosovskoj Mitrovici, dezinfekcija i pranje gradskih ulica i saobraćajnica. Takođe, izvršena je i dezinfekcija Opštinske uprave, radnih prostorija i radionice JKP „ Standard“, JKP „ Vodovod“ i RJ „ Toplana“.

JKP „ Standard“ u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, Vatrogasnom službom i RJ „ Toplanom“ vrši dezinfekciju Sportske hale, Autobuske stanice i prostorija Vatrogasne jedinice, kompletne Bošnjačke mahale a u narednim večerima izvršiće se dezinfekcija celog grada.

U narednom periodu, biće dezinfikovana sva javna preduzeća i njihove radne prostorije.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još