• Početna>
  • Vesti>

Merdare od danas zatvoreno, u samoizolaciju mogu samo građani sa kosovskim dokumentima

Na Merdaru nema većih zadržavanja, a mere Vlade Kosova o kontroli i pregledu vozila i putnika u cilju zaštite od širenja koronavirusa, kako onih koji izlaze ali i onih koji ulaze na Kosovo, uredno se primenjuju.

Građanima koji imaju uredna dokumenta, uz dodatne mere kontrole, dozvoljen je ulazak pod uslovom da budu u samoizolaciji 15 dana.

Specijalni timovi u belim zaštitnim odelima, maskama i rukavicama obavljaju kontrolu svakog vozila koje ulazi i izlazi sa teritorije Kosova. Kontrola ličnih dokumenta, za razliku od ranije, obavlja se tako što su putnici autobusa u obavezi da izađu iz vozila i predaju policajcu lična dokumenta koja se potom evidentiraju.

Medicinski timovi svakom od putnika mere telesnu temperaturu uz uputstvo da će iz kolone biti izdvojena svaka osoba kod koga se uoči povišena temperatura.

Vladina odluka o zatvaranju svih kafića i ugostiteljskih objekata, stočnih pijaca i ostalih mesta gde je moćuga veća frekvencija ljudi na jednom mestu takođe se poštuje.

Na putu do Merdara reporteri Kosovo Onlajna nisu uočili rad ni jednog kafića, restorana ili motela osim onih koji rade na benzinskim pumpama.

Kolone automobila, duge oko kilometar u kojima građani strpljivo čekaju u redu ispred pojedinih hipermarketa, kako bi se snabdeli životnim namirnicama, vidljive su na ulazu u Podujevo.

Izvor Kosovo online

Comments

Pročitaj još