Vučić: Ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa

Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Potvrdio je da je Vašington ozbiljan u nameri da prištinske takse na srpsku robu budu ukinute i dodao da veruje da će SAD taj pritisak nastaviti.

Aleksandar Vučić je, nakon što je položio kamen temeljac za izgradnju švajcarske fabrike čokolade Bari Kalebo, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu kako će Srbija odgovoriti na ultimatum Prištine, upitao: “Kakav ultimatum? Da mi moramo da priznamo njih, a ne dobijemo ništa? Nema ništa od toga.”

“Neka oni rade svoj posao, mi svoj, pa da vidimo ko je uspešniji”, rekao je predsednik i dodao da je pritom ključno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Predsednik Srbije potvrdio je da je Vašington ozbiljan u nameri da prištinske takse na srpsku robu budu ukinute i dodao da veruje da će SAD taj pritisak nastaviti.

Upitan da li, posle posete SAD, smatra da Vašington ozbiljno preti premijeru kosovskih institucija Aljbinu Kurtiju da ukine takse, Vučić je rekao:

“Apsolutno da. Vašington je apsolutno ozbiljan u svojoj želji da prištinske takse budu ukinute i ja sam zahvalan ljudima u Beloj kući, pre svega, i u Stejt department”, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

On je dodao da je uveren da će SAD nastaviti taj pritisak.

Izvor: TANJUG,RTS

Comments