• Početna>
  • Vesti>

Održan turnir u malom fudbalu “Kosovska Mitrovica 2020”

U protekla tri dana, od petka do nedelje, u Kosovskoj Mitrovici je održan turnir u malom fudbalu “Kosovska Mitrovica 2020”, za generacije 2008, 2009, 2010, 2011 I 2012. Na turniru je nastupilo 40 ekipa iz cele Srbije i sa Kosova i Metohije, sa preko 400 učesnika.

Generalna ocean je da je ovo bio turnir druženja, pesme, sportske rasprave i novih prijateljstva i naravno zaslužuje da bude nastavljen, a tome ćemo i težiti kažu u organizacionom odboru.

Rezultati po kategorijama

2008

1.”KMF” – Raska

2.”Vlada Dimitrijevic” – Raska

3,”Bane” – Raska

2009

1.FK “Rudar” – Kosovska Mitrovica

2.”Nika” – Beograd

3.OFK “Dif” – Kosovska Mitrovica

2010

1.”Dinamo” – Pančevo

2.OFK ”Dif” – Kosovska Mitrovica

3.”Kosmet” – Leposavić

2011

1.”Dinamo” – Pančevo

2.”Juniors” – Novi Pazar

3.OFK “Dif” – Kosovska Mitrovica

2012

1. FK “Crvena Zvezda” – Beograd

2.OFK “Dif” – Kosovska Mitrovica

3.FK “28. Jun” – Gračanica

Na turniru su se predstavili mališani rođeni od 2008. do 2012. godine, pri čemu je svaka generacija brojala po 8 ekipa, izjavio je direktor Sportskog saveza Kosova i Metohije Igor Uljarević.

“Napomenuću da smo turnir tako organizovali da decu, koja su došla iz centralne Srbije i Vojvodine, prime roditelji naše dece iz FK “Rudar”, a jedan deo mališana doputovao je sa svojim roditeljima.Nadam se da su im utisci pozitivni kako sa turnira, tako i iz našeg grada, te da će sledeće godine doći u znatno većem broju, obzirom da planiramo da ovaj turnir postane tradicionalan”, kazao je Uljarević.

Prema njegovim rečima, utakmice su bile dobre, a primećeno je i puno talentovane dece.

“Što se tiče ekipa učesnica, osim klubova iz Beograda – Crvena Zvezda, Nika, Dinamo iz Pančeva i Vojvodina iz Novog Sada, došli su nam i mališani iz Raške i Novog Pazara, dok su preostale ekipe bile sa prostora Kosova i Metohije odnosno iz Leposavića, Zubinog Potoka, Gračanice, Klokota, Štrpca i iz Kosovske Mitrovice”, istakao je Uljarević.

Trener FK „Crvena Zvezda“, Ivan Gajić generacije 2012, je pohvalio sjajne uslove i odličnu organizaciju a sa turnira će, kao i njegova ekipa od 12 igrača, 2012-tog godišta  poneti pozitivna iskustva.

Medalje i pehare kapitenima najboljih ekipa, uručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, koji je istakao, da je ovakav veličanstven događaj jasan pokazatelj da država Srbija i sama Kosovska Mitrovica imaju svoju budućnost, a da svi ujedinjeni, složno i zajedno možemo mnogo toga da ostvarimo.

Ono što je problem i što ne smemo da dozvolimo da se ponovi u narednom periodu,  uplitanje politike u ovakva dešavanja, kao što se ranije dešavalo, kada pojedinim sportskim ekipama iz Srbije nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, smatra Spirić. 

Turnir je odrzan u organizaciji Fudbalskog Saveza Kosova i Metohije, Sportskog Saveza Kosova i Metohije, uz tehničku podršku FK “Rudar” iz Kosovske Mitrovice, a pokrovitelj je bio Privremeni organ  opštine  Kosovska Mitrovica. 

Generalni sponzori turnira bili su preduzeće “Rad 028”, Frikom i kompanija “Vrbas”.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još