Vučić: Neću da lažem narod o situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je da se Srbija bori za svakog čoveka na Kosovu i Metohiji, ali da neće da “laže narod” o stvarnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

“Ako mislite da ima mnogo toga oko Kosova što mi držimo u rukama, “ajde, ljudi, nemojte, molim vas, nismo deca nismo naivni. Borimo se za svakog čoveka na KiM, ali neću da lažem narod i kažem da će sve da bude naše u narednih 300 miliona godina”, rekao je Vučić u intervjuu za današnji “Informer”.

On je rekao i da priče da je “veleizdajnik” jer je navodno obećao Amerikancima predaju Kosova i da zato sada SAD i EU ne podržavaju bojkot opozicije predstojećih izbora, sluša od 2012, i istakao da, međutim, “ljudi na Kosovu nisu ludi, i znaju tačno ko ih podržava i ko radi za njih”.

“Pred Srbijom sudbinski izbori”

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je da su predstojeći izbori sudbinski važni za zemlju jer će odlučiti njen budući put.

“Pred Srbijom su sudbinski važni izbor. Na njima građani biraju da li ćemo nastaviti putem rada i napretka ili ćemo zemlju vratiti u ruke tajkunima i onima čija je jedina politika nasilje”, rekao je Vučić u intervjvuu za današnji “Informer”.

On je dodao da će izbore raspisati 1, 4. ili 6. marta, jer će 2. i 3. biti u poseti Vašingtonu.

Vučić je ocenio i da će izbori biti teški za SNS jer ne veruje u “priče” o bojkotu i jer će kampanja biti duga, oko 50 dana, a suočiće se s velikim brojem, 20, protivničkih lista na svim nivoima.

“Bojkot je rešenje za one koji ne mogu da ponude ništa i koji znaju da nemaju podršku građana. oni moraju da prikriju činjenicu da je car go”, rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio i da, ako sve ostale liste budu imale priliku da naprave većinu sa samo jednim poslanikom više u odnosu na listu SNS, “napraviće tehničku koaliciju u roku od 48 sati samo da bi preuzelli vlast”.

“Kažem vam, svi. Nisam ja to jednom gledao. Znam šta pričam. Pogledajte samo, jedina meta napada je uvek i samo SNS”, rekao je lider vladajuće stranke.

On je ponovo najavio “pročišćavanje” redova SNS, odnosno promene na lokalnim i poslaničkim listama, među članovima vlade, predsednicima opština…

“To neće biti 10, 20, 30 odsto, nego više od 50 odsto novih ljudi, kandidata za ključna mesta”, rekao je Vučić.

On je naglasio da u vlasti neće biti mesta za one koji “ne misle o tome da se bore za narod, već samo kako da se dodvore određenim krugovima, političkim i medijskim”.

Istakao je i da u budućoj vladi ako pobedi SNS neće ostati veliki broj ministara te stranke.

“Zadovoljan sam Anom i sa još nekolicinom ljudi. Biće velikih promena, u to budite uvereni. Možda dva ili tri ministra iz SNS ostanu od sadašnjih… Četiri najviše”, rekao je Vučić.

U intervjuu “Informeru”, predsednik Srbije ukazao je i na velike uspehe sadašnje vlade – autoputeve, Beograd na vodi, stabilizaciju javnih finansija, smanjenje javnog duga na 48,8 odsto, porast BDP-a na 50 milijardi dinara, a plata na 510 evra…

Izvor: Tanjug

Comments