• Početna>
  • Vesti>

Tajić i Nikolić nastavili radnu posetu opštini Zvečan

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić i Dušica Nikolić nastavili su radnu posetu i tom prilikom obišli socijalno-ugrožene porodice u opštini Zvečan.

Oni su tom prilikom razgovarali sa porodicom Milutinović iz Doljana, kojoj je rad na sanaciji kuće preko potreban i poručili da će stručne ekipe izaći na teren i sagledati nivo potrebnih intervencija.

Zoran Milutinović kaže da je u lošem zdravstvenom stanju i da nije u mogućnosti da sanira krov jer njegova porodica broji šest članova.

“U kući živi moja žena, snaja, sin, dva unučića i ja. Ja sam penzioner, bolestan sam i imam dijabetes. Od Kancelarije sam zatražio da ako mogu, da mi pomognu oko sanacije kuće jer je ona u lošem stanju i krov prokišnjava” rekao je Milutinović.

Pomoćnik direktora Tajić navodi da su se uverili u karakter oštećenja i da su potrebe sanacije opravdane.

“U potrebi da stignemo do najugroženijih porodica, danas smo ovde u domaćinstvu porodice Milutinović u Doljanima. Ono u šta smo mogli da se uverimo na licu mesta je kuća kojoj predstoje ozbiljni radovi na sanaciji. Uverili smo se u karakter oštećenja i sagledali potrebe koje su opravdane u tom smislu. Porodica se obratila Opštinskoj upravi ali se obratila i Kancelariji za Kosovo i Metohiju za pomoć i mi smo se na licu mesta uverili u potrebu da se porodici pomogne jer se radi o zajedničkom domaćinstvu. Nadam se da će stručne ekipe izaći na teren, kao što smo se i dogovorili i sagledati nivo potrebnih intervencija” rekao je Tajić.

Dušica Nikolić pomoćnik direktora kaže da su i “posle tročasovnog zadržavanja na administrativnom prelazu i dalje odlučni” i da “imaju još jaču želju da posete sve naše građane kojima je pomoć potrebna”.

“Istrajaćemo u tome i nastavljamo i dalje sa našim aktivnostima” poručila je Nikolić.

Pomoćnici direktora Kancelarije su nakon porodice Milutinović obišli porodicu Živorada Milutinovića i Todora Mlađovića u Žerovnici, porodicu Blagoja Arsenijevića u Bresnici i Aleksandra Milovanovića u Banjskoj.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još