• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Košarkašima iz Batočine nije dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohiju

Košarkašima  “Sloge” iz Batočine danas nije bilo  dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je sprečeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom  “Trepčom”  iz Kosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini.

Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. 

Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma” navodi se u saopštenju.

Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija, zaključuje Kancelarija za KiM.

Izvor: Saopštenje

Comments

Pročitaj još