• Početna>
  • Vesti>

Nezaposlenost, saobraćaj i psi lutalice najveći problemi Mitrovčana

Građani Kosovske Mitrovice identifikovali su neke od problema sa kojima se suočavaju u svom svakodnevnom životu. Neki od njih su nezaposlenost, gužva u saobraćaju, čistoća, psi lutalice.

U anketi koju smo sproveli u našem gradu, jedna od studentkinja Medicinskog fakulteta rekla je da po njenom mišljenju, njen fakultet nije dovoljno opremljen poput ostalih medicinskih fakulteta u zemlji. „Volela bih kada bismo imali malo više opreme, veće prostorije i naučno-nastavničke baze“ reka je ona i dodala da joj u samom gradu najviše smeta saobraćaj i nedostatak pakring prostora, ističući da su ulice „loše raspoređene“ i da učesnici u saobraćaju ne poštuju propise.

Jedan od Mitrovčana rekao je da je gradu neophodan azil za pse. “Smatram da bi azil trebalo da reši problem pasa lutalica i potencijalne nezgode u slučaju ujeda”. On je naveo da bi psi mogli da izazovu i problem sa zdravljem ljudi, ali i da to ne mora da znači. Međutim, kaže, da se ipak ne može pretpostaviti kako bi psi lutalice mogli da reaguju i kada nisu izazvani napadom sa ljudske strane.  Ipak, naglašava da psi nisu negativna pojava da bi se “neutralisali”, ali da bi trebalo da budu obezbeđeni  i dobiju sve što je psu potrebno, kako kaže, najbolje u azilu.

Jedna od naših sugrađanki kao problem navodi nedostatak mesta za šetnju i parking prostora, dok većina njih kao glavni problem navodi nezaposlenost mladih ljudi, koji je kako kažu važniji i od samog stambenog pitanja. Ističu da bi to sprečilo odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz Kosovske Mitrovice.

Poslušajte anketu:

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Saradnica na tekstu: Jana Vasić

Comments

Pročitaj još