• Početna>
  • Vesti>

Zvečan: Ranđelović u poseti socijalno ugroženim porodicama

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljan Ranđelović boravi u poseti Opštini Zvečan gde je započeo obilazak socijalno ugroženih i višečlanih porodica sa teritorije ove opštine.

Ranđelović je posetu započeo obilaskom porodice Milana Bulića, oca petoro dece i tom prilikom najavio da ova porodica uskoro dobija proširenje stambenog objekta.

Milan Bulić se zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Privremenog Organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću i rekao da je proširenje stambenog objekta od velikog značaja za njegovu porodicu.

“Stan smo dobili na korišćenje pre nekih 4 godine, međutim u međuvremenu se porodica proširila i razgovarali smo sa predsednikom naše opštine o mogućem proširenju zato što imamo petoro dece i zaista smo zahvalni na tome, što brinu o svakom građaninu Kosova i Metohije. Zahvalni smo i predsedniku Privremenog organa koji svakodnevno obilazi porodice kojima je potrebna pomoć. Na teritoriji opštine Zvečan postoji veliki broj porodica kojima je pomoć neophodna ali oni uspevaju da pomognu svima” rekao je Bulić.

Nakon posete porodici Bulić, Ranđelović i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević su posetili porodicu Nerđana Beriše, raseljenog lica iz Obilića koja živi od socijalne pomoći u hotelu “Trojka” u Zvečanu i tom prilikom kazali da će njegova porodica biti stambeno zbrinuta u naselju “Sunčana dolina”.

“U jednoj sobi živmo, nas petoro, troje dece, supruga i ja. Hvala predsedniku Todosijeviću što je došao da nas poseti kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Uskoro očekujemo proširenje porodice i nadamo se najboljem ” rekao je Nerđan Beriša.

Ranđelović i Todosijević su posetili i porodicu samohrane majke petoro dece Savke Milošević iz Žitkovca i tom prilikom obećali sredstva za završetak kuće.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM je posetio i porodicu Dragana Milojevića iz Žitkovca i tom prilikom kazao da će građevinski materijal, poljoprivredne mašine i traktor biti obezbeđen za porodicu Milojević jer se ona pretežno bavi poljoprivredom a pritom niko nije zaposlen.

“Zahvalio bih se predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću, Kancelariji za KiM, predsedniku Vučiću zato što su mi izašli u susret jer želim da ostanem ovde, na ovim prostorima, i tako isto želim da pomognem mojim sinovima na ostanu i opstanu na našoj zemlji” rekao je Dragan Milojević.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljan Ranđelović kaže da će se akcija pomoći porodicama kojima je to potrebno nastaviti i da nikada neće ostati sami jer imaju podršku države Srbije.

“Danas obilazimo najveće junake među nama a to su ljudi koji žive na prosotru Kosovu i Metohiji. Obišli smo četiri porodice a u nastavku dana obićićemo još tri, koje se nalaze u samom Zvečanu kao i u selima na teritoriji opštine Zvečan. Obišli smo porodicu Bulić sa petoro dece i ona će dobiti proširenje stambenog prostora, porodicu Beriša koja je interno raseljena iz Obilića i potrudićemo se da rešimo njihovo stambeno pitanje, obišli smo porodicu sa petoro dece kojoj je potreban građevinski materijal, takođe još jednu porodicu kojoj je isto potreban građevinski materijal, poljoprivredne mašine i traktor jer su nezaposleni i bave se poljoprivredom. Nastavićemo da pomažemo i ovoj i svim ostalim porodicama kojima je to potrebno jer je svima nama jedan zajednički cilj a to je da Srbi na prostoru Kosova i Metohije ostanu i žive normalno kao i u ostalim delovima naše države. Nikada neće ostati sami sa sobom i imaće potpunu podršku i predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije kao i Kancelarije za Kosovo i Metohiju” rekao je Ranđelović.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević je kazao da je država Srbija u proteklom periodu ostvarila infrastrukturne projekte od velikog značaja te da je ove godine cilj da se dođe do svake socijalno-ugrožene porodice i sagledaju njeni problemi, kako bi njihovi problemi bili uspešno rešeni.

“Zajedno sa zamenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju smo izašli na teren i krenuli u obilazak socijalno-ugroženih porodica. Naravno da nećemo ovde stati jer akciju nastavljamo i sledeće nedelje. Želim da istaknem da je država Srbija u proteklom periodu uložila ogromna sredstva u opštinu Zvečan a ta sredstva su se trošla za velike infrastrukturne projekte kako što je regionalni vodovod, „Sunčana dolina“ , Rajska banja, dok nam je ove godine cilj da uđemo u svako porodično domaćinstvo i pogledamo kakve su njihove potrebe i na kraju, ne samo da obećamo, nego da to i na kraju završimo” rekao je Todosijević.

Ranđelović i Todosijević su posetili i porodice Momčila Virijevića iz Banjske i Nataše Radojević, samohrane majke iz Srbovca.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još