• Početna>
  • Vesti>

Dačić za “Novosti” o uvođenju obaveznog vojnog roka na “Kosovu”: Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe

Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa “Niš-ekspresa”, streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije”.

To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da dželat sudi žrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa onda se gasi i najmanja nada za oživljavanje dijaloga.

Ovo je za “Novosti” izjavio prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući izlaganje kosovskog mandatara Aljbina Kurtija u parlamentu u Prištini tokom kojeg je najavio da će podneti tužbu za genocid protiv Srbije, kao i da će osnovati institut za ratne zločine.

“Naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služe tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih važećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj bože, bili naterani da pucaju na svoju braću” upozorio je Dačić.

Izvor: TV Most / Večernje novosti

Comments

Pročitaj još