Pavićević i Jovović u poseti Dečanima i Đakovici

 Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i dr Dušan Jovović posetili su danas manastir Visoki Dečani gde su razgovarali sa igumanom manastira Savom Janjićem i članom Privremenom organa opštine Dečani Boškom Ćirićem, jedinim srpskim povratnikom u to mesto. 

 Dejan Pavićević je izjavio da je uvek velika čast i zadovoljstvo posetiti manastir Visoke Dečane. Zahvalio je igumanu i brastvu manastira na dobrodošlici i izrazio nadu da će broj povratnika u to mesto biti u budućnosti veći. „Kao Kancelarija za KiM, kao vlada i predsednik Sr bije moramo da brinemo o onome što je naša duša i naše srce, a manastir Visoki Dečani zaista to jesu. Ovo su napravili naši preci i ostavili našoj deci i moramo da im vratimo u boljem stanju nego što smo zatekli“, izjavio je Pavićević.   Kako je dalje predviđeno planom posete domaćinstvu povratnika Boška Ćirića u centru Dečana,  delegacija će obići i manastir Uspenja Presvete Bogorodice u centru Đakovice, gde će se susresti sa dve monahinje, jedine preostale Srpkinje u ovom mestu. 

 Nakon posete manastiru, Pavićević i Jovović će obići i srpsko groblje u Piskotama, koje je očišćeno sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Izvor: RTV Puls

 

Comments