Dijalog sa Srbijom dovodi Borelja na Kosovo

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzep Borelj izrazio je zadovoljstvo zbog svoje prve posete Kosovu gde će boraviti sutra i preksutra, a zbog dijaloga Beograda i Prištine.

“Radujem se svojoj prvoj zvaničnoj poseti Zapadnom Balkanu koja pokazuje našu posvećenost perspektivi EU ka regionu, stabilnosti, bezbednosti i prosperitetu. To će biti prioritet tokom mog mandata i s’ obzirom na moju ličnu odlučnost da unapredim dijalog Kosova i Srbije, koji je omogućila EU, želeo sam da prvo posetim Kosovo i Srbiju u regionu“, rekao je Borelj.

Pred nama je puno važnog posla, uključujući normalizaciju odnosa Beograda i Prištine tokom moje posete. Radujem se što ću posetiti Kosovo i Srbiju i upoznati ljude ovih država, rekao je Borelj, prenela je Koha.

Kancelarija EU najavljuje da će Borelj boraviti na Kosovu sutra i preksutra.

“On će se sastati sa političkim liderima, uključujući predsednika Kosova Hašma Tačija, predstavnicima stranaka, kao i predstavnicima organizacija civilnog društva.Đuzep Borelj pokrenuće projekat koji će finansirati EU za poboljšanje kvaliteta vazduha na Kosovu i posetiće Prizren”, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu.

Izvor: Koha ditore,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još