• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović u Velikoj Hoči i Orahovcu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, danas boravi u Orahovcu i Velikoj Hoči. Bojović je najpre posetio Orahovac, a zatim svoju posetu ovom metohijskom kraju nastavio obilaskom Velike Hoče. Ovom prilikom, pomoćnik direktora kancelarije za KiM obišao je četiri porodice. Između ostalih i porodicu Simić iz Velike Hoče koja broji sedam članova, porodicu šestočlanu porodicu Mihajlović, takođe iz Velike Hoče, a razgovarao je i sa članovima petočlane porodice Šavelić, koji su pre par meseci od Kancelarije za Kosovo i metohiju dobili traktor.


Ovom posetom pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, najavio je veća ulaganja i pomoć srpskom narodu u Metohiji, kako bi preostalo stanovništvo na ovim prostorima moglo živeti u normalnim uslovima.

Bojović sa predstavnicima lokalne samouprave u ovom delu Metohije

Bojović se danas sastao sa načelnikom Prizrenskog okruga Jovicom Budurićem i članovima privremenog organa opštine Orahovac.

Tema razgovora bili su ključni problemi sa kojima se stanovništvo u ovoj opštini i okrugu suočava, kao i potrebe i načini na koje Kancelarija za Kosovo i Metohiju može pomoći. Govorilo se i o realizaciji projekata koji su odobreni posebnim zaključcima Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još