• Početna>
  • Vesti>

Moleban i litije sutra na severu Kosova, obezbeđen besplatan prevoz do Zvečana

Sutra će na severu Kosova biti održan moleban i litije u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori.

Kako je najavio episkop raško-prizrenski Teodosije moleban počinje sutra u Hramu Svetog Đorđa u Zvečanu od 16 časova, a nakon molebana krenuće litije od Zvečana do Kosovske Mitrovice odnosno do Hrama Svetog Dimitrija.

Vladika Teodosije je pozvao mlade i stare, ne samo iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, već i iz drugih opština sa severa Kosova, da se pridruže litiji i molebanu i na taj način iskažu podršku za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori – Ostroga, Cetinjskog manastira, Morače i drugih crkava, za koje je rekao da su posle toliko godina ugrožene. 

Sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog, u organizaciji arhijerejskog namesništva mitrovačkog, sutra će biti obezbeđen besplatan prevoz autobusima sa NIS-ove pumpe do Zvečana, u periodu od 15:00 do 15:45 časova.

Učešće u besplatnom prevozu, u istom terminu, uzela su i sledeća taksi udruženja : Red taxi, 3D taxi, Proffi taxi, Novi taxi i Team taxi, najavljeno je iz Kancelarije Privremenog opštinskog organa Kosovska Mitrovica.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još