• Početna>
  • Vesti>

Ministar Dačić primio čestitku od šefa diplomatije NR Kine Vang Jia

Beograd, 16. decembra 2018. - Predsednik SPS Ivica Dacic na desetoj konferenciji gradske organizacije SPS Beograd u susret redovnom stranackom Kongresu. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je čestitiku od državnog savetnika Državnog saveta i ministra inostranih poslova Narodne Republike Kine Vang Jia.

„Ekselencijo, potpredsedniče Vlade i ministre spoljnih poslova,

Zahvaljujem se Vama, mom starom prijatelju na pismu koje je bilo puno toplih reči.

Uz pažnju i rukovodstvo predsednika Si Djinpinga i predsednika Vučića postignuti su zadovoljavajući rezultati saradnje između Kine i Srbije u svim oblastima, neprekidno se i obogaćuje sadržaj sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dveju zemalja.

Zahvaljujem se Vama, gospodine potpredsedniče Vlade i ministre spoljnih poslova na veoma ljubaznom pozivu, spreman sam da učinim posetu vašoj zemlji u terminu koji obema stranama odgovara, da detaljno razmenimo mišljenja u cilju realizacije važnih konsenzusa koji su postigli lideri naše dve zemlje i jačanja saradnje dva ministarstva spoljnih poslova, što će dati novi doprinos razvoju odnosa između Kine i Srbije.

Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha u radu”, navodi se u čestitki šefa diplomatije Narodne Republike Kine.

Izvor:RKM;Saopstenje


Comments

Pročitaj još