Simić mališanima u Prilužju podelio paketiće

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog Okruga Slavko Simić obišao je danas   predškolsku ustanovu ”Car Konstantin i Carica Jelena” u Prilužju i deci podelio paketiće povodom pravoslavne Nove godine.

Sa Simićem su bili i predstavnici Opštine Vučitrn čije je sedište, posle 1999. godine izmešteno u ovo kosovsko selo, gde većinsko stanovništvo čine Srbi, koji žive u albanskom okruženju.

“Zahvaljujući saradnji Kosovsko mitrovačkog upravnog okruga i predsednika opštine Žabalj, gospodina Čedomira Božića, koji je donirao novogodišnje paketiće za mališane u Prilužju, danas smo došli da deci čestitamo praznike i podelimo paketiće. Ovo je svedočanstvo da naš narod iz centralne Srbije gaji veliku ljubav prema našoj deci sa Kosova i Metohije i naš zajednički cilj jeste da negujemo njihovu radost. Zaista je pravo bogatstvo i velika sreća da u teškim vremenima imamo jedinstvo i solidarnost. Potvrda da je država Srbija uz svoj narod na KiM, jeste i humanitarna pomoć koju je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja ovih dana stiže do svakog srpskog sela i srpske sredine, do najudaljenije srpske kuće”, rekao je Slavko Simić.

Danas je održan i sastanak sa predsednikom i članovima Privremenog organa opštine Vučitrn gde se razgovaralo o aktuelnim problemima sa kojima se oni suočavaju. Cilj sastanka je i uspostavljanje jače koordinacije i komunikacije svih opština Kosovskomitrovačkog okruga, pre svega opština sa severa KiM, Leposavić,Zubin Potok,Zvečan i Kosovska Mitrovica i dve opštine koje,takođe, pripadaju okrugu, Vučitrn i Srbica.

Simić je rekao da je siguran da se uzajamnim naporima i radom mogu rešavati problemi na lokalnom nivou i da sigurno, “uz pomoć i podršku Srbije, možemo zajedničkim radom pokazati koliko nam je stalo da jedni drugima pomažemo”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još