Đurić: Vulgarne poruke mržnje na najradosniji pravoslavni praznik

Povodom najnovijeg incidenta u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju reagovao je direktor Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Marko Đurić:

“Vulgarne poruke mržnje koje su u Božićnoj noći ispisane na zidovima u srpskom selu Pasjanu, u Kosovskom Pomoravlju, onespokojile su Srbe na najveći hrišćanski praznik.

U danu kada Srbi svojim susedima upućuju poruku mira, vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva, i to je surova slika stvarnosti na Kosovu i Metohiji.

Zahtevamo od Prištine i međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji da prestanu da okreću glavu od sve smelijih, bezobzirnijih i učestalijih ekstremističkih ispada u našoj južnoj pokrajini.

Srbi na Kosovu i Metohiji danas brane evropske i hrišćanske vrednosti, a međunarodna zajednica ima obavezu da pokaže odlučnost jer ekstremizam ne poznaje granice”, stoji u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

“Srbi su dve decenije izloženi neobuzdanoj i nekažnjenoj mržnji, progonima i nasilju, i ukoliko Evropa, u ime sopstvenih vrednosti, ne bude spremna da im pruži zaštitu, biće to samo još jedna potvrda da je Srbiji danas više stalo do odbrane ljudskih vrednosti nego onima koji te vrednosti najglasnije proklamuju”, dodaje Đurić.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments