Popović: Stabilna porodica znači sigurnu budućnost

Sa ciljem rešavanja problema sa kojima se svakodnevno susreću, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i danas je obilazio ugrožene porodice na teritoriji lokalne samouprave.

Popović je sa saradnicima obišao porodice Sekulić u Livađu, Đoređević u Donjoj i Nedeljković u Gornjoj Gušterici. Uručio im je pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a deci novogodišnje paketiće. Tom prilikom je izjavio da je briga za svakog građanina i svaku porodicu njegov i prioritet lokalnog rukovodstva, navedeno je u saopštenju.

„Osnov svakog društva je stabilna porodica i ono što je naš cilj je da omogućimo što je moguće bolji život svakoj porodici, jer koliko budemo uspeli da pomognemo porodice, da zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, u opstanak i ostanak na ovom prostoru“, kazao je Popović.

On je prvo obišao četvoročlanu porodicu Gradimira Sekulića, koja u staroj i raspucaloj kući punoj vlage živi u Livađu. Gradimir je izidao novu kuću, međutim, sredstva za završtak kaže više nema.

„Hvala što je predsednik došao da nas obiđe, da vidi kakvo je stanje. Stara kuća se urušava, nismo bezbedni, strahujemo svake noći. Značila bi mi pomoć za završetak kuće. Oženjen sam albankom i zbog toga što nema državljanstvo ne mogu da ostvarim nikakva prava“, kaže Gradimir.

Popović je potom je obišao mladi bračni par Nikolu i Jelenu Đorđević koji sa dvogodišnjom ćerkom od socijalne pomoći i dečijeg dodatka živi u Donjoj Gušterici.

„Najveći problem je posao, drugo je dete na putu, rešeni smo da svoju budućnost gradimo ovde, ali bez stalnih prihoda ne možemo da opstanemo, jedva sastavljamo kraj s krajem“, kaže Jelena.

Na kraju, predsednik Popović je obišao i petočlanu porodicu Vladice Nedeljkovića u Gornjoj Gušterici, koja takođe uglavnom opstaje od socijalnih davanja.

„Naši najveći problem sa kojim se suočavamo je nedostatak posla. Primam socijalu, povremeno radim na građevini i tamo gde ima posla. Završio sam srednju školu unutrašnjih poslova, bio sam angažovan veoma kratko, ostao sam bez posla i vratio se ovde“, kazao je Vladica.

Vladica dodaje da je na Kosovu radio u zatvoru u Lipljanu, ali da je to radno mesto napustio sa grupom srpskih radnika na poziv Vlade Srbije.

„Jedan broj ljudi uspeo je da ostvari svoja prava i ima određena primanja. Ja sam u tom periodu imao spor sa MUP-om i svoja prava nisam mogao da ostvarim jer je proces bio u toku, a ja sam još bio u njihovom sistemu“, dodao je Nedeljković.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i narednih dana obilaziće socijalno ugrožene porodice, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Gračanici. Sa njim je i danas bio direktor te institucije Nemanja Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još