• Početna>
  • Vesti>

Karadžić obišao socijalno ugrožene porodice u Kišnici i Slivovu

Predsednik privremenog organa Skupštine grada Priština sa sedištem u Gračanici Ljubinko Karadžić u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio je pomoć u hrani i osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim porodicama u Kišnici, Gračanici i Slivovu.

Po rečima Ljubinka Karadžića, posebno je teško ljudima koji žive u Slivovu jer Slivovo je najudaljenije od prištine i najzabačenije selo.

“Upravo smo zato došli danas da posetimo ovo selo i porodicu Stanković, da vidimo kako možemo da im pomognemo i makar malo olakšamo život u predstojećoj godini. Država Srbija će ulagati, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, na ovim prostorima, upravo da bismo olakšali opstanak i život u ovakvim mestima gde su ljudi skoro zaboravljeni. Ipak, mi ih nismo zaboravili. U ovim krajevima fali veći broj ljudi, veći broj dece, a mi ćemo u predstojećem periodu pomoći da bar uslove za život imaju bolje” rekao je karadžić prilikom posete.

Negovan Stanković, žitelj Slivova naglašava da je značajna svaka poseta, a naročito predsednika privremenog organa.

“Ostali smo ovde, nemamo gde da idemo. Ali, malo nas je, nema s kim da se druži, niti gde da se izađe, sin je nezaposlen. Ipak, obilazak nam znači, videćemo šta ćemo dalje” kaže Stanković.

Dobrila Simić iz Kišnice ističe da je zahvalna privremenom organu Skupštine grada Prištine na dosadašnjoj pomoći.

“Zahvaljujem Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Marku Đuriću, kao i predsedniku Vučiću. Svaka pomoć znači. Deca nam se školuju i pomoć je neophodna” kaže Dobrila.

Ljubinko Karadžić sa saradnicima obišao je i porodice Avdije Jašarevića i Sretena Jočića koja broji 7 članova.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još