• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Porodici Simić uručeni ključevi novog doma

Četvoročlana porodica Milana Simića iz Štimlja nakon dvadeset godina raseljeništva i podstanarskog života uskoro će se useliti u novu koju im je u Lepini izgradila Opština Gračanica.

Porodici Simić ključeve novog doma danas je uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je kazao da mu je drago što je još jedna porodica pre kraja godine dobila svoj krov nad glavom.

„Još jedna porodica dočekaće Novu godinu u novoj kući. Posebno mi je drago što smo pomogli porodicu Simić, za koju sam čuo kroz šta su prošli za ovih dvadeset godina, da su živeli u raseljeništvu u veoma teškim uslovima. Drago mi je što je opštinski tim prepoznao ovaj slučaj kao jedan od prioritetnijih i rezultat svega je novi dom i novi početak života i sigurnija budućnost“, kazao je Popović.

Porodica Simić zahvalna je Opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću što su imali sluha za njihove probleme i što su im pomogli u rešavanju velikog životnog pitanja.

„Nakon dvadeset godina dočekali smo da budemo na svome, da dobijemo kuću i da budemo srećni. Nadam se biće još bolje, da će se sin oženiti, a ćerka udati, da će se naša porodica proširiti. Dosta smo se patili“, kaže domaćin Milan Savić.

„Sada je veći razlog da ovde ostanemo i gradimo svoju budućnost. Osećaj je prelep, bolji poklon nismo mogli da dobijemo“, kaže domaćica Marija Simić.
Kuća za porodicu Simić peta je od ukupno šest koje je Opština Gračanica napravila za socijalno ugrožene porodica na osnovu Socijalne karte stanovanja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još