• Početna>
  • Vesti>

Aleksandar Spirić i Slavko Simić u poseti porodici Vuković

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić uručili su danas mališanima porodice Vuković novogodišnje paketiće. U ovoj veseloj porodici, raste devetoro zdrave i najsmejane dece.

„Danas smo obišli porodicu Vuković koja je najponosnija u Kosovskoj Mitrovici. Lepota i radost koja se nalaze u ovom domu je primer da treba da se bavimo pravim vrednostima gde se kroz osmehe pokazuje i ljubav i toplina i da trebamo da pomažemo jedni drugima“ rekao je Spirić.

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica je obezbedio i novčanu nadoknadu odnosno stipendiju za 2020. godinu u iznosu od 30.000 dinara mesečno.

„Sigurni smo da među ovom decom imamo buduće lekare i naučnike i čestite i prave ljude i naravno ono što je najvrednije je ljudskost koja pre svega treba da bude u čitavom gradu i na prostoru Kosmeta. Država Srbija intenzivno pomaže kao i predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kao i čitava Vlada Republike Srbije a podrška svakog pojedinca biće jača u narednom periodu“ naveo je Spirić.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić da porodica Vuković ima svoju budućnost kao i da su oni najveća vrednost Kosovske Mitrovice.

„Vukovići su porodica koja ima svoju budućnost i sa njima tu budućnost ima i naša država Srbija. Oni su ponos i naše najveće bogatstvo koje ima Kosovska Mitrovica i naravno primer svima nama koji živimo u ovim teškim vremenima i teškim okolnostima, kako se stvara jaka, snažna i zdrava porodica. Ovo su fini i dobri mališani koji imaju svoj put i idu napred i naravno svi zajedno treba da budemo uz njih i pokažemo koliko nam je stalo do svakog deteta, svakog domaćinstva i koliko nam je stalo do njihove budućnosti“ rekao je Simić.

On dodaje da će država Srbija kao i sam predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastaviti da u 2020. godini pomaže domaćinstva na prostoru Kosova i Metohije.

„Ono što je vizija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića jeste da u 2020. godini radimo kako bi usrećili svako dete i porodicu koja se suočava sa egzistencijom i naravno budžet koji ima na raspolaganju opština, jeste da sa tim budžetom projektujemo našu budućnost i naš opstanak na ovim prostorima“ kazao je Simić.

Dalibor Vuković, otac devetoro dece se zahvalio na poklonima i podršci i istakao da su se mališani obradovali poklonima.

„Blagodarimo svim institucijama naše države Srbije i svim ljudima i pojedincima koji su iskazali svoju veliku ljubav prema nama. Obradovali ste mene i moju porodicu ovim gestom. Radujemo se i znamo da možemo na vas da se oslonimo kao i na našu državu Srbiju. Slava Bogu“ rekao je Vuković.

Dalibor i Ana Vuković su roditelji devetoro dece, od kojih najmlađe ima 9 meseci a najstarije 16 godina.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još