Mala Monika pronađena živa, potraga za otmičarem

Devojčica Monika Karimanović iz niškog sela Suvi Dol koja je oteta pre 10 dana pronađena je, dok je njen otmičar Ninoslav Jovanović u bekstvu. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je za RTS da je devojčica komunikativna i stabilna. Potraga za malom Monikom bila je glavna vest u srpskoj javnosti proteklih dana.

12-godišnjakinja je nakon desetodnevne potrage pronađena u seoskoj kući u ataru sela Svrljiški Miljkovac, ali ne i otmičar koji je pobegao. Devojčicu je Hitna pomoć prevezla, saznaju Južne vesti , u Klinički centar Niš. Beogradski mediji javljaju da je pronađena stabilna i svesna, iako iscrpljena, te da se majka sa njom čula po dolasku u Klinički centar u Nišu, rekavši joj da je gladna. Prema nezvaničnim informacijama, devojčica je pronađena na groblju.

Policija je otmičara, takođe prema nezvaničnim informacijama, locirala i blokirala šire područje oko sela Pasjača kod Svrljiga. Čeka se potvrda o njegovom privođenju, a neki mediji nezvanično prenose da jeste uhvaćen.

Devojčica je oteta ujutru 20. decembra na putu do škole u naselju Brzi Brod u Nišu, a porodica je njen nestanak prijavila policiji tog popodneva oko 16 sati. Prve zvanične informacije su bile da je nestala, a nakon što je pronađen ukraden automobil u Malči, policija je povezala njen nestanak sa višestrukim silovateljem iz tog sela.

Potom je pronađena jedna lokacija na kojoj su boravili Monika i njen otmičar u blizini Malče, a ubrzo još jedna u knjaževačkom selu Orešac. Tada je počela opsežna potraga u kojoj je učestvovala policija, žandarmerija, a priključili su se i lovci i radnici privatnog obezbeđenja. Proveravala se svaka kuća, pomoćni objekti, štale, groblja, kao pećine i prirodna skrovišta. Koristili su se dronovi, termovizijske kamere, kao i psi tragači, a knjaževački kraj je nadletao i helikopter.

Ninoslav Jovanović (46) iz niškog sela Malča, zbog svojih krivičnih dela u medijima je dobio nadimak “Malčanski berberin”. Jovanović je osuđivan za otmicu i silovanje devojčica 2005. godine. Psihijatrijski veštaci su rekli da nije duševno oboleo, već da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Složili su se i da će verovatno krivično delo ponoviti po izlasku iz zatvora.

Za ova krivična dela, međutim, odslužio je 12-godišnju kaznu, jer je Vrhovni sud ublažio prvobitnu presudu od 15 godina zatvora, iako je sudija u završnoj reči na suđenju tada izjavio da mu je žao što mu ne može izreći višu zatvorsku kaznu. Izašao je 2018. Uhapšen je iste godine i dobio kaznu zatvora od 5 meseci zbog proganjanja žena na društvenim mrežama. On je nakon izlaska iz zatvora, a putem “Mesindžera“, u dužem vremenskom periodu, slao poruke devojkama i ženama u kojima ih je proganjao.

Nakon što se ponovo našao na slobodi Jovanović je počeo da radi u JKP Mediana, a živeo je u rodnoj Malči.

Izvor: Južne vesti, KoSSev

Comments

Pročitaj još