• Početna>
  • Vesti>

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u RS: Zgroženi smo slikama iz zemlje naših predaka

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji najoštrije je osudio kako se navodi u saopštenju “brutalno, anticivilizacijsko i varvarsko delovanje režima u Podgorici, a koje je usmereno prema kleru, vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

“Nacionalni savjet je duboko zgrožen slikama iz zemlje  naših predaka, gdje policijske snage  na agresivan i nedoličan način, često prevazilazeći zakonska ograničenja, prebijaju vjernike, velikodostojnike i sveštenike SPC, bez obzira na njihov nacionalni predznak, samo zato što su se drznuli protestvovati protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kojim se dira u sam temelj SPC u Crnoj Gori, metodama kojima se nijesu služili ni strani zavojevači ni okupatori” poručuju iz Nacionalnog savjeta.

Nacionalni savjet takođe osuđuje i upad policije u kako su naveli “dom demokratije” i hapšenje predstavnika Demokratskog fronta.

“Apelujemo na  zdrav razum. Apelujemo na režim da prekine sa terorisanjem vjerujućeg naroda u Crnoj Gori. Apelujemo na građane da u ovom teškom času., pokažu uzdržanost i mir i ne dozvole prolivanje ijedne kapi bratske krvi, a našoj svetoj crkvi poručujemo da smo uz nju, da ćemo uz nju vazda biti, kako su to bili naši hrabri preci i kako će to bit ii naši mili potomci” dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: CDM, ilustracija

Comments

Pročitaj još