• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Srbija, koliko god želela mir, nikada neće pod pretnjama priznati ono što je nastalo kao plod otimačine

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev osudio je izjavu bivše šefice pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edite Tahiri koja je izjavila da ukoliko Srbija ne prizna nezavisno Kosovo u postojećim granicama dogodiće se rat.

“Edita Tahiri je danas Srbiji zapretila ratom ukoliko ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali Srbija, koliko god želela mir, nikada neće pod pretnjama priznati ono što je nastalo kao plod otimačine, neprava i nasilja” navodi se u saopštenju Kozareva.

“Srbija albanskom narodu na Kosovu i Metohiji želi da se razvija i napreduje u demokratskom i ekonomski prosperitetnom društvu, međutim taj nesrećni narod je talac svoje neodgovorne, ratnohuškačke političke elite koja ga drži u stalnom strahu i neizvesnosti” dodaje se u saopštenju.

“Ista ta albanska politička vrhuška u Prištini uzela je za taoce i Srbe na Kosovu i Metohiji, koji su danas najugroženiji i najobespravljeniji narod u Evropi” dodaje se.

“Srbija je zemlja okrenuta budućnosti i razvoju i želi da za sobom ostavi patnje i stradanja iz ratne prošlosti, međutim albanski politički lideri su u toj prošlosti, ne samo zarobljeni, već priželjkuju da se ona ponovi” ističe se.

“Srbija će činiti sve da sačuva mir kako bi se našem napaćenom regionu omogućilo da zaceli rane i nadoknadi sve ono što je propušteno u godinama sukoba i nestabilnosti, ali naš trud će biti uzaludan ako i ostali ne pokažu makar minimum razuma, dobre volje i uzdržanosti” navodi se.

“Molim i upozoravam albanske intelektualce i političare na Kosovu i Metohiji da se ne igraju vatrom i da ne izlažu nedužan narod stradanju zbog svojih ličnih frustracija ili poslovnih kombinacija” zaključuje se u saopštenju zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još