Đurić: Pacoli ministar laži i dezinformacija

Povodom izjave Bedžeta Pacolija na svom Tviter nalog, da je kosovskom tužiocu predao “hiljade dokumenata” koji navodno dokazuju “srpsku genocidnu politiku protiv Kosova i masovna ubistva koja su počinili jugoslovenski vojnici, MUP i paramilitarci pod kontrolom Beograda” oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Bedžet Pacoli je ministar laži i dezinformacija, jer njegovo “ministarstvo”, koje ne bi smelo ni da postoji po još uvek važećoj Rezoluciji 1244, laže o svemu, kako o broju država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, tako i o talasu povlačenja priznanja” saopštio je Đurić.

“Sada, shvativši da je poražen na međunarodnom planu, pokušava da plasira kampanju za povratak u prošlost i kopanje po grobovima, ali samo jedne od strana u sukobu, pokazujući time da je u vernoj službi politike šovinizma i segregacije” dodaje se u saopštenju.

“Da je i malo mudar, makar bi se pravio da mari i za nedužne žrtve srpskog naroda i drugih nealbanaca, ali je politička klika kojoj pripada toliko ogrezla u mržnji da čak ni to nije u stanju da uradi” dodaje se.

“Pacoli je danas jedan od barjaktara najprimitivnije šovinističke kampanje koja potpuno zanemaruje istorijske činjenice i na krajnje ciničan i nečovečan način negira zločine terorističke UČK” navodi se u saopštenju.

“Samo u izvrnutoj realnosti, u kojoj je moguće da Ivan Todosijević bude osuđen na dve godine zatvora zato što je govorio istinu, ljudi poput Pacolija mogu se izdavati za altruiste i pravednike i nekome deliti lekcije o čovečnosti i pravdi” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments