• Početna>
  • Vesti>

Male balerine iz Šilova i Gračanice zajedno na javnom času

Grupa od 25 devojčica iz Kosovskog Pomoravlja, koje pohađaju Školu baleta u Kultutno prosvetnom centru “Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu, učestovala je na javnom času baleta u društvu svojih vršnjakinja iz Gračanice.

Javni čas održao se u Domu kulture Gračanica u prisustvu njihovih roditelja.

U petnaestak minuta, male balerine iz Pomoravlja predstavile su svoje prve baletske korake koje su uvežbavale u proteklih godinu dana od kada je škola počela sa radom.

Školu baleta u Šilovu i Gračanici vodi baletski pedagog Nikola Korać iz Beograda. Plesom se bavi već 20 godina i do sada je osvojio 11 titula državnog prvaka Srbije i dve titule evropskog šampiona u Beču.

Ovo je bio prvi put da su male umetnice iz Pomoravlja nastupile van svog zavičaja.

Za jednu od roditelja, majku Sofije Petrović iz Šilova, ovo je bilo iskustvo za pamćenje i motivacija za nastavak učenja.

“Sofiju interesuje sve što se tiče umetnosti. Verujem da bi nastavila da se usavršava i upiše akademiju i postane prava balerina, ako bi imala mogućnosti za to“, kaže majka Danijela.

Školu baleta na Kosovu i Metohiji organizuju Dom kulture Gračanica i KPC “Božidar Mitrović Šandor“ uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. 

Časovi baleta održavaju se svake nedelje od 10 časova u Domu kulture u Šilovu, a još ima mesta za upis novih polaznica uzrasta od četiri do 11 godina. 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još