Kurti: Danas neće biti sastanka sa Mustafom

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da se danas neće sastati sa liderom DSK Isom Mustafom, ali nije otkrio o čemu se razgovaralo na sinoćnjem sastanku, prenosi Koha.

Kurti je izrazio uverenje u postizanje sporazuma sa DSK, istovremeno govoreći da nema konkretnih rezultata.

“Pripremamo se za dobro upravljanje. Što se tiče pitanja razgovora sa DSK, ne mogu imati nikakve vesti bez konkretnih rezultata. Danas nema sastanka, ali biće intenzivnijih sastanaka i komunikacija dok ne postignemo dogovor koji želimo. Kad imamo konkretne rezultate, ja dajem vesti, ali nema konkretnih rezultata”, istakao je on.

Predsednik Kosova potisnuo je do maksimuma datum kada će se održati konstitutivna Skupština sedmog zakonodavnog organa, jer je poslednji datum bio 26. oktobar, vidimo da nam je dao više vremena nego što je trebalo, rekao je Kurti, prenosi KTV.

Juče nakon sastanka, portparol DSK Besian Mustafa, ne navodeći mnogo detalja, rekao je da će se susreti između Kurtija i Mustafe intenzivirati.

Podseća se da je Kurti obećao da će dogovor biti postignut 72 sata nakon što su potvrđeni izborni rezultati 6. oktobra.

Izbori su overeni 27. novembra. U međuvremenu, predsednik Hašim Tači sazvao je konstituirajuću sednicu sedmog parlamenta Skupštine 24. decembra u 9 sati.

Izvor: Kosovo online / Koha ditore

Comments

Pročitaj još