• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista poziva da albanski lideri prestanu sa utrkivanjem ko više mrzi Srbe

Foto: Srpska lista

“Pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, kao i najava nekakvih optužnica i hapšenja Srba, koja dolaze iz usta nekoga ko se predstavlja ministrom spoljnih poslova ogolila je istinu koju svi mi dobro znamo na Kosmetu, a koja je između ostalog, odraz mržnje prema svemu što je srpsko” saopštila je Srpska lista.

“Ovaj paradoks da o optužbama govori političar, a ne pravosudni organi pokazuje da Bedžet Pacoli želi da se dodvori ekstremnim liderima Samoopredeljenja kako bi se smilovali na njega i uzeli ga u Vladu, ali i ogoljuje nameru Prištine da nastave sa lažnim optužbama kako bi proterali Srbe sa Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju Srpske liste” dodaje se u saopštenju.

Srpska lista poziva da albanski lideri prestanu sa utrkivanjem ko više mrzi Srbe, “jer se time opasno podižu tenzije i ugrožavaju krhki mir na Kosovu i Metohiji”.

“Svesni smo nesposobnosti takvih političara da građanima obezbede bolji život, ali nikada nećemo prihvatiti da neko etiketira i targetira naše sunarodnike, kako bi se skrenila pažnja javnosti i sticali jeftini politički poeni” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još