SL: EU podržava zabranu slobode govora Srbima na KiM

Srpski narod je prenerazila vest da Evropska unija podržava uvođenje verbalnog delikta i zabranu slobode govora Srbima na Kosovu i Metohiji, te pruža podršku neosnovanim optužnicama protiv člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijevića, saopštila je Srpska lista.

Prvo pitanje, koje se samo postavlja je, da li je Evropska unija uvela neke nove evropske vrednosti kojima se negira pravo na slobodu mišljenja, govora i izražavanja, ili se to odnosi samo na srpski narod?

Pasivni kada je u pitanju osuda zločina počinjenih nad Srbima, kao i u vezi sa kršenjem CEFTA sporazuma, Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali i po pitanju obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština, Evropska unija se pokazala kao glasni promoter oduzimanja prava Srbima na Kosmetu.

Umesto da najstrašnije osudi uvođenje verbalnog delikta u 21. veku, istog onog krivičnog dela koje su na Zapadu ismevali i kritikovali kada bi govorili o diktaturama, evropski činovnici pružaju alibi i podršku neosnovanim optužnicama i institucionalnom nasilju koje Priština vrši nad časnim i porodičnim Srbima.

“Srpski narod će uvek podržavati istinske evropske vrednosti, ali ne i licemerje koje nam serviraju neki činovnici u ime Evropske unije, čime nam dodatno otežavaju položaj na Kosmetu i otvarju prostor za dodatna poniženja i maltretiranja. Ne treba zaboraviti da nas ovakvo delovanje ne iznenađuje, posebno imajući u vidu podatak da je Euleksova misija redom zatvorila sve istrage zločina nad Srbima, pa čak i u slučaju zverskih ubistava srpske dece na reci Bistrici.

Gospodo iz Evropske unije, Srbi su slobodarski narod i nikada nisu klečali ni pred kim. Neki vaši preci bi vam o tome mogli govoriti nadugačko, ali vas molimo da svoje poruke kojima podgrevate međuetničke tenzije na Balkanu zadržite za sebe, jer bi neko mogao da shvati da umesto obećane vizne liberalizacije Albancima na Kosovu i Metohiju možete samo dati podršku za napad na Srbe”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Saopštenje

Comments

Pročitaj još