Đurić: Kurti upao u zamku sopstvenog pomućenog rasuđivanja

“Aljbin Kurti je upao u zamku sopstvenog pomućenog rasuđivanja i ostao beznadežno zarobljen u odavno prevaziđenim ekspanzionističkim nacionalističkim projektima, kao i u košmaru 90-ih godina prošlog veka kojem je u velikoj meri i sam doprineo” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić navodi “da usled nesposobnosti da shvati vreme u kojem živi, agresivno je fokusiran na predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju, zbog toga što nude rešenja od kojih čitav region i svi narodi u njemu mogu imati korist”.

U saopštenju se dodaje da je reč je o suštinskoj nemogućnosti jednog dezorijentisanog i izgubljenog političara da razume tendencije savremene politike i moderno doba. Kurti kao nepravdu shvata to što niko nema razumevanje za njegovo stanovište da jedino albanski narod uživa ekskluzivna prava na postojanje i ekspanziju na račun drugih.

“Svoje priče o reciprocitetu može da okači mačku o rep, a kada je reč o odšteti, tek ćemo doći do toga na koji način separatisti na Kosovu i Metohiji treba da građane Srbije obeštete zbog devastiranja svega što je naša država decenijama ulagala u južnu pokrajinu kako bi Kurtijeve sunarodnika izbavila iz bede i zaostalosti” ističe se u saopštenju.

“Kurti kao trenutno najuticajnija politička figura na Kosovu i Metohiji treba da se probudi iz bunila i da iskoristi poslednju šansu da svojim sunarodnicima ponudi život dostojan ljudi, a ne da čitav narod drži kao taoca svoje na propast osuđene velikoalbanske politike” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments