Marko Djurić: Kurti opasnost po stabilnost regiona i čitave Evrope

Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje koliku opasnost predstavlja po stabilnost regiona i čitave Evrope, i da je njegov jedini cilj, ne obezbeđivanje boljeg života Albancima, već nanošenje štete Srbiji i srpskim nacionalnim interesima, navodi se u Saopštenju za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marka Đurića.

On po diktatorskim receptima iz 30-ih godina prošlog veka obesmišljava princip mirnog rešavanja kriza i dijaloga, poručijući da ne želi razgovore sa Beogradom, već dijalog o dijalogu, što je eufemizam za potpuni izostanak dijaloga.

On se sprda sa međunarodnom zajednicom i njenim nastojanjima da pomognu stvaranje zone stabilnosti i sigurnosti na zapadnom Balkanu, i za sada mu to uspeva i prolazi bez ikakvih sankcija.

Njegova jasna namera je da u što većoj meri svojim fašističkim porukama i potezima ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile.

Srbija nikada neće posustati pred pretnjama neprijatelja demokratije i mira, i uložiće politička, diplomatska i sva druga sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi obuzdala piromana Kurtija i njegove najekstremnije pristalice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čvrst garant da će svaka mogućnost izbegavanja sukoba sa albanskim ekstremistima biti iskorišćena, međutim Kurti je odavno izašao iz okvira mirnodopke retorike i političke prakse, i verujem da je poslednji trenutak da se složnom međunarodnom akcijom jedan palikuća spreči u svojim opasnim namerama.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica/Saopštenje

Comments