• Početna>
  • Vesti>

Udruženje: Sve urađeno da Ljimaj pređe cenzus i stekne imunitet

Udruženje „Kosmetske žrtve” izrazilo je večeras oštar protest zbog toga što je Centralna izborna komisija (CIK) poništila glasove iz Srbije, ističući da je to učinjeno kako bi lider Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj prošao cenzus i stekao imunitet suočen sa optužbama za ratne zločine.

To udruženje, koje Ljimaja optužuje za najteže zločine, naglašava da je on kao jedan od vođa Oslobodilačke vojske Kosova, samo na taj način mogao da stekne imunitet kako bi se zaštitio od odgovornosti za zločine počinjene nad Srbima, Romima, Muslimanima, Gorancima i Albancima.

„Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poseduje video kasete koje dokazuju da je Ljimaj bio komandant logora Likovac, Lapušnik u Drenici, gde su držani kidnapovani rudari kopa “Belaćevac””, navodi se u saopštenju.

Izborni panel za žalbe i predstavke naložio je CIK-u na KiM da ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

Glasovi iz Srbije izbačeni su na zahtev koalicije NISMA – Alijansa Novo Kosovo Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija.

Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu Kosova u roku od 24 časa, koji potom ima 72 sata da donese odluku o žallbama.

Izvor Kosovoonline

Comments

Pročitaj još