• Početna>
  • Vesti>

“Poezija za sve generacije” povodom 100 godina postojanja mitrovačke Gimnazije

Poetsko veče pod nazivom “Poezija za sve generacije” održano je u Mitrovačkom dvoru povodom 100 godina postojanja Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

U saradnji sa svojim profesorima, učenici mitrovačke Gimnazije su pripremili prigodan program koji su predstavili svojoj publici.

Direktor Gimnazije Slobodan Mihajlović je tom prilikom istakao da je za ovu manifestaciju uloženo dosta truda a da o tome govori izuzetno dobar sastav kolektiva kao i đaka.

“Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici  1. decembra obeležava 100 godina rada. To je veliki jubilej za nas kao i za naše celo okruženje. Gimnazija je jedina škola na prostoru Kosova i Metohije koja je radila neprekidno ovih 100 godina. Mi smo ovaj jubilej obeležavali tokom cele godine a sam kraj je novembar mesec dok je za decembar mesec predviđena svečana akademija” rekao je Mihajlović.

U večerašnjoj manifestaciji je učestvovalo, najviše, profesora srpskog jezika i književnosti, istakla je profesorka srpskog jezika Danijela Popović i dodala da su dugo radili, kao i da su učenici veoma zainteresovani, organizovani i predani.

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici je ukazom regenta Aleksandra u ime Kralja Srbije Petra počela sa radom 1919. godine. Nakon ratnih sukoba 1999. godine, ova ustanova je iz južnog dela Mitrovice izmeštena u severni i od tada radi u jednom delu zgrade Tehničke škole.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još