• Početna>
  • Vesti>

Koreodrama “La Bal…kan” Milice Mandić u “Akvarijusu”

Koreodrama „La Bal… kan“ u režiji Milice Mandić biće premijerno izvedena u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“, u subotu 9. novembra 2019. godine sa početkom u 20 časova.

U ovoj predstavi Studija koreodrame igraju Lidija Nikolić, Nevena Petronijević, Maja Dejanović, Aleksandra Janićijević, Milica Mandić, Dunja Nikolić i, kao gost, Benjamin Ibrahimi. „La Bal… kan“ je nastao na osnovu koncepta i ideje Milice Mandić i Dunje Nikolić (saradnik), koreografiju potpisuju Milica Mandić i Benjamin Ibrahimi, a za scenografiju je bila zadužena Miljana Dunđerin.
Ulaz na predstavu je slobodan.
Predstava je inspirisana francuskim plesnim filmom „La Bal“ (1983), a podržana je od strane Centra Multimedia u okviru projekta „Kulutra za promene“. „La Bal.. kan“ je produkt sinteze između studenata, plesača amatera, akademskih građana, kao i organizacija, neformalnih grupa socijalnog i umetničkog interesovanja.
“Svi znamo da je Balkan poluostrvo krvi, bratstva, ratova, jedinstva, lepote, sreće, neizmerne tuge, ali pre svega toga poluostrvo radosti, veselja i igre. Život na Balkanu nikako nije bajka. Muškraci sa Balkana nisu prinčevi. Žene na Balkanu nisu princeze. Ali šta se desi kada šest blakanskih žena ode na bal? Da li će postati princeze i naići na ljubav kakvu viđamo u bajkama? Hoće li surovost Balkana ipak preovladati?” poručuju umetnici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još