Danas sednica Saveta bezbednosti UN, glavna tema Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, zastupaće stavove Srbije na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija, na kojoj će glavna tema biti Kosovo, prenosi Tanjug.

Na sednici, koja će prema programu SB za oktobar biti održana u popodnevnim satima po američkom vremenu, biće razmatran Izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a za period od 16. maja 2019. do 15. septembra ove godine.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Dačić u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a u tom periodu, odnosno, izneće ocenu Beograda o aktuelnoj situaciji na Kosovu i delovanju UNMIK-a.

Iako je bilo govora o tome da bi sednica mogla da bude odložena, podsećamo, Dačić je nedavno u izjavi za Tanjug rekao da će SB UN raspravljati o situaciji na Kosovu 31. oktobra uprkos pokušajima Prištine da se to izbegne.

“Definitivno je da će sednica biti održana 31. oktobra u SB UN i ja ću na njoj učestvovati. Na kraju su ipak predstavnici Prištine obavestili da će doći na sednicu”, rekao je Dačić.

Kako je rekao, članice SB UN upoznate su sa aktuelnom situacijom na Kosovu, “brojnim incidentima, aferom oko navodnog trovanja, velikim lažima koje dolaze iz Prištine.”

Izvor: RTS, Kosovo Online ( foto N1)

Comments

Pročitaj još