Škole iz Republike Srpske pomažu akciju “Za dečiji osmeh na Кosovu i Metohiji”

Osnovna škola „Petar Кočić“ iz Prijedora i Srednja ekonomska škola u Berkovićima među prvima su uplatile i podržale akciju “Za dečiji osmeh na Кosovu i Metohiji”, u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići, ali i pomognuta izgradnja Dnevnog centra u Severnoj Mitrovici za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Кosovu Milorad Arlov izjavio je za agenciju Srna da će humanitarna akcija trajati do 31. decembra.

“Želimo da u januaru za novogodišnje i božićne praznike obradujemo srpsku decu na Кosovu i Metohiji”, naglasio je Arlov.

On je dodao da je Odbor akciju pokrenuo polovinom oktobra posredstvom osnovnih i srednjih škola, a podrška je stigla i od Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i ministra Natalije Trivić.

Arlov kaže da su obećanje za podršku dobili i od osnovnih škola „Jovan Dučić“ iz Bijeljine i „Ivo Andrić“ iz Prnjavora, te da veruje da će se u akciju prikupljanja sredstava uključiti i mnoge druge osnovne i srednje škole.

Izvor: Kosovo online

Comments